Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Viviann Lidström, Frösön, 76 år

Vår älskade mamma somnade in den 11 juli.

Vivann föddes i Åseda i Småland 1937. Under barnåren flyttade familjen till Luleå. Där föddes hennes lillasyster Eva. Viviann var med i scouterna och träffade där Göran när hon var 17 år gammal. De gifte sig sedan 1960 och hann fira sin 52-åriga bröllopsdag i januari 2012, bara en vecka innan Göran hastigt gick bort.

De fick tillsammans tre barn, Åsa som föddes 1963, Niclas som föddes 1966 och Annica som föddes 1968. Viviann arbetade en tid på Lundberg och Åkerlund advokatbyrå i Luleå. Görans arbete gjorde att familjen flyttade runt i Sverige. De bodde i Luleå, Stockholm, Kalix, Nyköping och så till slut Östersund och Frösön dit de flyttade 1977. I Mjälle på Frösön hittade de hem. Stugan i Hagaviken, Luleå var under alla år ett välbesökt ställe under somrar och påskar.

Mamma tyckte mycket om att sy samt att ta hand om blommorna i trädgården. Hon pysslade gärna i hemmet och bakade ofta.  Hennes kanelbullar och kardemummakakor älskades av både grannar, barnen och senare barnbarnen. Frysboxen fylldes varje sommar med hallon, blåbär och hjortron. Kaffetermosen var aldrig långt borta.

Viviann var hemmafru när barnen var små. Senare började hon vikariera på daghemmet Astern och därefter arbetade hon på Östbergsskolan. Viviann blev mormor och farmor till sju barnbarn, som hon älskat och tagit hand om. Både pappa och mamma var föreningsaktiva i bland annat Frösö IF och Gamla Frösöiter.

Viviann var en fixare och brann för det sociala umgänget som Frösö IF gav henne. Det blev bussresor runt i Europa samt egna resor med bil i Sverige. Allra bäst trivdes hon i tygriket omkring Kinna, där hon gärna shoppade tyger och andra saker till hemmet.

De sista åren sviktade mammas hälsa. I januari 2012 förlorade hon sin Göran och flyttade till Strukturrutan på Rådmansgatan. Viviann blev 76 år gammal. Hennes bortgång kom hastigt och det är med stor sorg men också med många vackra minnen som vi saknar och minns en underbar mamma, mormor och farmor.

Barnen Åsa, Niclas och Annica med familjer