Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord

/

Siri Göransson

Annons

Siri Göransson, född Utterström, har avlidit i en ålder av 76 år.

Siri föddes och växte upp i Piteå. Hon var yngsta barnet i en familj med nio barn, varav sex uppnådde vuxen ålder. I 20-årsåldern flyttade hon till Östersund, där hon sedan var bosatt resten av livet.

Siri arbetade som kokerska i storkök. Den längsta tiden arbetade hon i Sollidens sjukhuskök, men hon hade också anställningar på Östersunds lasarett och Frösö sjukhus. Siris matlagningskonst har även många släktingar och vänner fått rika tillfällen att avnjuta.

Hennes främsta intresse vid sidan av arbetet var sång. Hon har genom åren medverkat i många olika körer, under tiden i Östersund bland annat i Frösökören och under senare år i sånggruppen Senioritorna.

Siri var sedan 2002 änka efter Birger Göransson. Hon sörjs av en syster och en bror med hustru samt av många syskonbarn och deras barn och barnbarn. Som yngst i sin syskonkrets, men kanske också på grund av avsaknaden av egna barn, har hon på ett alldeles särskilt sätt fungerat som en brygga mellan de äldre och yngre generationerna, uppskattad av alla för sin generositet och sin glada och humoristiska livsinställning.

Hon fattas oss!

För syskon och syskonbarn med familjer

Mer läsning

Annons