Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord

/

Eleonora ”Nora” Lövgren

Annons

Eleonora ”Nora” Lövgren, född Abrahamsson, avled den 1 juni i en ålder av 85 år.

Hon var född och uppvuxen i Brattbäcken, där hon bosatte sig och blev kvar hela sitt långa och innehållsrika liv. Hon växte upp med sina föräldrar, en äldre halvsyster och en storebror, och övertog så småningom föräldrahemmet tillsammans med sin make Ivan. Han rycktes från henne allt för tidigt och de sista 30 åren har hon levt som änka, men ändå med ett rikt liv där hon haft barn och barnbarn nära, och hjälpt dem mycket. Nora fick tre barn, fem barnbarn och hon hann även uppleva och glädja sig mycket åt sina fyra barnbarnsbarn. Hon tog hand om hemmet när barnen var små och senare, tillsammans med Ivan, drev hon begravningsbyrå och blomsteraffär i Kyrktåsjö.

Nora var en härlig människa som verkligen levde sitt liv. Hon handarbetade mycket, både stickade, virkade och sydde mycket både åt familjen och åt andra människor i omgivningen. Hon älskade att vara i skog och mark och tog alla tillfällen att plocka bär på höstarna. Hon var en stor tillgång för sin familj. Hon ägnade särskilt mycket tid åt sina barnbarn som bodde på orten, då hon var ”dagmamma” åt dem närhelst det behövdes. Hon älskade sång och musik och sjöng i många år i kyrkokören.

För några år sedan beslöt hon sig för att flytta från föräldrahemmet för att istället bo i Kyrktåsjö i en lägenhet. Där trivdes hon bra, även om hon saknade sjön och närheten till naturen, såväl som huset och gården. Det sista halvåret tillbringade hon på Tåsjögården, där hon stortrivdes med den underbara personalen.

Nora sörjs och saknas av många; barnen med makar, barnbarnen med respektive, barnbarnsbarnen samt övrig släkt och vänner, men finns kvar hos oss i många ljusa minnen. 

Mer läsning

Annons