Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Betty Svensson, Skövde

Den 1 november, på alla helgons dag fick moster Betty lämna denna värld för att gå till det land som hon så ofta talade om och längtade till. Hon blev över 101 år gammal. Betty såg fram emot att få flytta till himlen: Det kommer att bli underbart, sa hon.

Annons

Betty föddes i jämtländska Häggsjövik som äldsta barnet till Lisa och Erik Mellergård. Hon lämnade sitt liv åt Jesus i unga år i den framväxande pingströrelsen, och döptes i Alsens pingstförsamling. Betty har berättat att hon hade tänkt sig en framtid som lärare. Men till församlingen i Häggsjövik kom en ung man från Blekinge som evangelist, Egon Svensson. Det uppstod kärlek och Betty lämnade tankarna på läraryrket för att i stället bli pastorsfru.

Betty var ofta ansvarig för sång och musik, arbetet bland barnen och församlingarna hade i henne en påhittig och engagerad ledare. Hon var också full av upptåg och överraskade oss syskonbarn en jul med att vara utklädd till ängel med stora vita vingar. Hon uppmuntrade sjuka och gamla tillsammans med gitarrsystrarna, engagerade sig för invandrare och har virkat och stickat till förmån för missionen. Betty var trogen det som anförtroddes henne. Hon var pastorsfrun som använde hela sitt register i såväl gudstjänst som i mötet med människor. Betty var omtyckt och hade en stor vänkrets, trots den höga åldern. I den sista anteckningen i hennes gästbok står det att Betty är vår solstråle.

Betty och Egon flyttade till Skövde omkring 1980 och där blev Pingstkyrkan deras andliga hem. I januari 1994 fick Egon flytta till sitt himmelska hem.

Betty följde med stort intresse aktuella samtal inom kyrkan. När vi var hos Betty i samband med hennes 100-års dag var hon engagerad i den då aktuella frågan om vem som skulle bli ny ledare för Pingst. Hon sa: Jag tycker det är dags för en kvinna, Jesus såg kvinnor och män som jämlika.

Bönestunderna var viktiga för Betty. När vi kom till henne sa hon alltid: Nu ska vi ha en bönestund! Innerligt och med kärlek var hela släkten ihågkommen i hennes förböner, liksom församlingens arbete. Betty berättade frimodigt om sin tro och nödvändigheten av att ta emot Jesus Kristus som sin frälsare. De sista åren återkom hon ofta till en uppmaning som hon fått med sig från sin barndom: Var blott mot Jesus trogen, blir du för himlen mogen.

Nu har Betty gått ur tiden in i evigheten, vi är många som tackar Gud för hennes livsgärning, och lyser frid över hennes ljusa minne.

Beo Mellergård med familj

Annons