Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Curt Edehammar, Alsen

Kurt, eller Curt som han helst skrev sitt namn, kände vi i drygt 10 år.

Annons

Vi blev stuggrannar i Alsen och det dröjde inte länge förrän Curt blev vår kära vän och så småningom en extra gammalfar. Han hade alltid tid för oss, tackade glatt ja till det mesta vi hittade på. Vid matstunder berättade han många historier från sitt liv – vissa från hans tid som pilot i Kanada var riktigt fascinerande. Trots att allt inte bara var lätt under de år han fick leva, behöll han mycket av sitt barnasinne och hade lätt till skratt.

Curt hade alltid något snällt att säga till oss och var inte rädd att ge råd till våra barn eller dela av sin livserfarenhet. Han var gammaldags på det skönaste möjliga sättet och han bar sin ålder med värdighet. Trots hans problem med hälsan, försökte han hålla gott mod och i det sista hjälpa andra människor. Curt var mycket bekymrad över att folk fortfarande inte lärde sig från historien och fortsatte att kriga och döda varandra. Han önskade att alla levde i fred med varandra.

Curt sa ofta att han skulle prata med chefen. Han menade Gud som han hade en orubblig tillit till. Nu får han prata ostört med honom.

Det var ett privilegium för oss att ha Curt som vän. Våra stunder i stugan utan Curt kommer inte att vara likadana. Vi kommer att sakna honom men det är med stort tacksamhet vi kommer att minnas den tid vi hade tillsammans.

Familjen Bäckström

Annons