Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Gerd Eriksson, Åhn

Vår älskade mormor/farmor Gerd Eriksson föddes i Våge 1932. Där växte hon upp med sin enäggstvilling och två äldre syskon.

Annons

Hon gick skola i Hallen och senare husmodersskola på Rösta, något som hon berättade om för oss barnbarn. 1956 gifte hon sig med sin livskamrat Erik ”Ecke” Eriksson. De levde tillsammans som bönder i Ågålan och fick barnen Gunborg, Sören och Ingrid. Med tiden kom vi sex barnbarn och senare även barnbarnsbarn.

Gerd var en liten gumma som överträffade oss alla när det gällde det mesta. Det var hon som passade oss när vi var barn och som stöttade och peppade oss när vi blev äldre. Det var hon som såg till att vi alltid hade bär i frysen och att det fanns nybakt tunnbröd till jul, påsk och jakt. Det var även Gerd som såg till att vi alla hade gott om raggsockor i lådan, broderade dukar på borden och hemvävda mattor på golven. Hon hade alltid något att pyssla med när hon inte gick sina långa promenader. Hos henne stod alltid dörren öppen och oavsett hur många vi var som kom på besök, så skulle hon alltid bjuda på mat eller bulla upp ett enormt kakfat. För henne var det viktigt att alltid få bjuda på något.

Familjen var otroligt viktig för Gerd, men hennes enormt stora hjärta och hennes generositet spred sig även utanför familjen. Hon var aktiv i flera olika föreningar där det var viktigt för henne att delta och dra sitt strå till stacken. Föreningslivet gav henne ett socialt liv och tog med henne på många olika resor. Vid 75 års ålder följde hon även med släkten på en resa till Egypten.

Hon bodde kvar hemma på gården i Ågålan till de sista två åren av hennes liv. Sista tiden tillbringade hon på Fjällvinden i Hallen och den 7 december lämnade hon oss. Vi saknar henne mycket men vi bevarar många fina minnen. Många härliga skratt och underbara kramar kommer alltid att vara med oss.

Barnbarna

Annons