Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Gösta Berglin, Gällö

Gösta har packat sin ryggsäck för sista gången och gett sig av på en lång vandring.

Annons

Gösta, Hoverbergssonen, bodde och verkade i Gällö en stor del av sitt liv.

Han var kunnig i det mesta och tvekade aldrig när någon behövde en hjälpande hand. Med sin humor och sitt trevliga sätt var Gösta en stor tillgång och ett föredöme i de föreningar han var engagerad i.

Friluftslivet i Gällö hade sett annorlunda ut om inte Gösta hade ställt mycket tid och kunskap till förfogande. Gösta var en av drivkrafterna i byggandet av slalombacken, senare kallad Mickelbacken. Dessutom deltog han i inköpet av liften och dess montering. Toppstugan i samma backe har även den byggts med Göstas hjälp.

Detta skedde på 60-talet. I samband med byggandet av slalombacken bildades Revsunds lokalavdelning av Friluftsfrämjandet. Året var 1967.

Alltsedan starten har Gösta varit aktiv medlem i lokalavdelningens styrelse. I denna förening har Gösta lagt stor del av sin själ och mycket tid. Han har röjt stigar, dragit skidspår, lagat maskiner och aldrig tvekat att ställa upp.

Många gällöbor har lärt sig åka skidor i Mickelbacken tack vare Gösta och mullebarn minns honom som brandmannen som kom och berättade.

På Främjandets årsmöten underhöll Gösta med spel på såg och diktläsning, vilket alltid var uppskattat.

Vi saknar Gösta.

De närmaste och hans friluftsfrämjarvänner hoppas att Gösta finner en rofylld plats, där han kan packa upp sin ryggsäck och få frid.

Friluftsfrämjandet i Revsund

Jan-Eric Melldahl

Mer läsning

Annons