Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Gösta Berglin, Gällö

Som jag minns Gösta Berglin.

Annons

Jag kom i kontakt med Gösta i slutet av 60-talet då jag körde film på gamla Folkets hus i Gällö. Han blev chef för biografen efter Arthur Holm, som hade pensionerat sig och flyttat till Bräcke. Vi var båda väldigt roade av film som då hade haft en stor utveckling med nya bildformat och moderna storstjärnor som Sean Connery, Michael Douglas och Al Pacino, bara för att nämna några.

1974 var nya Folkets hus byggt och vi följde med i flytten till nya biografen, som nu körde utan paus genom att vi hade två maskiner som körde en rulle växelvis. En film bestod av minst sex rullar. Vi var båda med i Folkets hus styrelse.

Gösta var mycket lättsam att jobba med och hade en stor portion humor. Vi körde biografen tillsammans i runt 20 år till början av 90-talet. Vi blev senare även arbetskamrater i Revsunds hembygdsförening där Gösta hade varit med långt tidigare än mig. Han gjorde mycket grovjobb på hembygdsgården. Han var ju van tungt jobb då han ju jobbat på vägkassan som reparatör och repat färjor och lastbilar. Han var ju också musiker och spelade dragspel och på svans.

Det är med stort vemod som jag fått reda på hans bortgång och minns honom som en man med stort hjärta och humor och medkänsla för andra människor.

En väg slutar där en annan tar vid.

Sven Gunnar Andersson

Mer läsning

Annons