Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Lennart Lindholm, Frösön

Lennart Lindholm föddes på Frösön (Frösödal) som näst yngst i en syskonskara på fem.

Annons

Närheten till Frösöns slalombackar blev vintertid en naturlig plats för slalomåkning. Snart kom ett annat intresse in, nämligen brottning och han deltog flera gånger i fyrstadstävlingarna med gott resultat.

Familjen flyttade i mitten av 1940-talet till Östersund.

Nyårsdagen 1960 gifte Lennart sig med sin ungdomskärlek Ulla-Britt Fagerberg och de bosatte sig i en tvåa på Krondikesvägen. 1964 föddes sonen Tomas och 1965 gick flytten till det nybyggda huset i Mjälle, som Lennarts far byggt med god hjälp av Lennart. Där fick de många fina år tillsammans.

Redan på 50-talet gjordes många utlandsresor till Tyskland, Österrike, England och Danmark. Senare gick resorna ofta till Medelhavet.

Lennart gladdes speciellt den dagen när han blev farfar till lilla Karolin.

Lennart hade ett brinnande intresse för fiske. Många fisketurer gjordes bland annat till Stjördalsälven och även till Lofoten. Vinterfiske på olika fjällsjöar var också väldig populärt. Ofta hade han sällskap av sonen Tomas eller av andra kompisar som hade samma stora intresse. Ulla-Britt deltog också i många av fiskeresorna.

Trots svår sjukdom under många år behöll Lennart sitt goda humör. Han klagade aldrig, var omtänksam och positiv.

Lennart fick ett långt och innehållsrikt yrkesliv. Han började som springpojke på Berndtssons Tryckeri 1947 som 14-åring, sedan fortsatte han med en fyraårig utbildning till typograf. Han utbildade sig vidare inom grafiska branschen till boktryckare och blev senare delägare i Berndtssons Tryckeri. Under alla dessa år var Olle Berndtsson en skicklig och uppskattad läromästare.

Ute

Mer läsning

Annons