Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnnesord: Jan-Erik Tedemar, Östersund

Vår vän och kamrat Jan-Erik Tedemar har lämnat oss.

I Östersunds församling har Jan-Erik varit förtroendevald och aktiv i flera decennier. Han har i stort sett innehaft alla uppdrag man kan ha i en församling bland annat vice ordförande i kyrkorådet, ordförande i kyrkofullmäktige , kyrkogårds- och fastighetsnämnden och valnämnden. Mycket värdefulla var Jan-Eriks insatser inför kyrkovalen, bland annat där visade han stor organisatorisk förmåga, djupa kunskaper och bred erfarenhet. Under en period var Jan-Erik också anställd som administrativ chef i församlingen. Många reglementen och dokument bär hans namn.

I Härnösands stift har Jan-Erik också varit aktiv sedan slutet av 80-talet, bland annat som ledamot i stiftsstyrelse, domkapitel och som ordförande i stiftsfullmäktige. Jan-Eriks långa erfarenhet och djupa kunskaper har varit till stort gagn för oss i vår grupp och självklart också för Östersunds församling och Härnösands stift.

Det vi särskilt minns är Jan-Eriks gudstjänster i Stora kyrkan på första maj. I egenskap av veniat ledde han gudstjänsterna och höll alltid en inspirerande och intressant predikan.

Tack!

Socialdemokratiska kyrkofullmäktigegruppen i Östersunds församling

genom Gudrun Olsson