Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minska mobilanvändningen!

Annons

Vi blir mer och mer beroende av våra mobiltelefoner och det är inte så konstigt eftersom att man numera kan använda sin telefon till nästan allt som man förut bara kunde använda sin dator eller pc till. Du kan dessutom ta med den överallt. Men flera studier visar att vår ökande mobiltelefonanvändning inte bara medför positiva saker.

Efter att experimentet "Unplugged" hade utförts vid olika universitet runt om i världen så kunde man se att av alla personer som deltog i experimentet, i USA, visade det sig att nästan en fjärdedel var beroende av sina mobiler och sociala medier, lite mer än en femtedel kände ångest över att ha varit utan sina mobiler och sociala medier och nästan en tiondel hade känt sig isolerade. Mobiltelefonberoendet kan alltså vara farligt både fysiskt och psykiskt.

Mobiltelefoner kan vara väldigt praktiska och hjälpande, och jag är inte emot att man ska använda dem. Men det är när man känner att man överanvänder sin mobil och den börjar ta över ens vardag som man ska börja tänka till. Det är inte sunt.

Ta en titt på dig själv och var inte rädd för att erkänna att du har ett mobiltelefonberoende, för då är det mycket lättare att hitta lösningar och göra något åt det.

En som själv har fått tänka till

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel