Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minus i kassan med S

Svar på "Vi är beredda att ta fortsatt ansvar", Åsikter 29 augusti.

Som vanligt när det gäller Socialdemokraterna och Gudrun Hansson så utmålar de sig själva som bäst i klassen. När man granskar och går under ytan så visar sig en helt annan bild.

Sanningen är att Strömsunds kommun aldrig fått så mycket pengar som under innevarande mandatperiod trots borgerlig regering. Detta har ändå lett till minus i kassan. Man kan fråga sig vart pengarna tagit vägen.

När det gäller arbetslösheten så har siffrorna varit 24 procent bland yngre och 11 procent bland äldre i stort sett konstant hela perioden.

Vad beträffar kläder till personal inom verksamheterna så vore det hedersamt om Gudrun kunde nämna att RD stått på barrikaderna vad gäller införandet.

Bredbandsutbyggnaden hat koncentrerats till tätorter intill 45:an, byarna har som vanligt arbetat för lösningar med egna pengar.

Brismarksgården i Hoting leddes med bravur av Attendo Care, när sedan kommunen tog över så har ekonomin försämrats till minus.

Sammanfattningsvis så har arbetslösheten inte minskat, ekonomin har inte förbättrats, vi har mer problem att lösa efter fyra år med socialdemokratiskt styre.

Problemen blir inte lösta av ett byte av regering, utan det är styret under S, då man förföljer dem med andra åsikter och använder skattemedel för att ordna fler röster inför valet, genom att till stor del tillsätta tjänster med S-sympatisörer. Andra behöver inte göra sig besvär att söka.

Göran Edman (RD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel