Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miss Li har gjort en snabb karriär

/
  • Miss Li är  albumaktuell med nya skivan ”Dancing all the way home”. I kväll spelar hon på Gamla Teatern i Östersund.

Gamla Teatern satsar på kvinnor i helgen. Först ut är Miss Li, som spelar i kväll.

Annons

Miss Li, eller Linda Carlsson som hon heter egentligen, har gjort en snabb karriär sedan debuten senhösten 2006. Då hade hon precis flyttat från Borlänge till Stockholm, jobbade deltid på kontor och fördelade resten av tiden med att gå ut och festa och komponera musik hemma på kammaren.

Resultatet av musikkomponerandet lade hon ut på Myspace, och det dröjde inte länge innan hon fick respons.

– Jag visste knappt vad Myspace var och en kompis fick hjälpa mig att lägga ut låtar. Men jag fick feedback direkt och då fick jag själv självförtroendet att fortsätta också, säger Miss Li.

– Jag ville inte känna någon stress från skivbolag utan ville göra det själv. De fick ta hela paketet när det var klart istället.

– Det är helt galet, men han är en bra låtskrivare så det förtjänar han.

Miss Li har själv blivit nominerade till flera prestigefyllda priser och lanseringen av hennes musik utomlands har slagit väl ut. Men framgångarna har inte kommit utan ett pris. För två år sedan blev hon sjuk mitt under en spelning – i Östersund.

– Jag fick körtelfeber och typ 40 graders feber och fick avbryta den turné jag var ute på då. Jag tror att det var all stress och sådant som gjorde det. Samtidigt så fortsatte jag att jobba så fort jag blev frisk igen, säger Miss Li och tillägger:

– Att jag inte blev sjukare än jag blev förstår jag inte.

– Det går ju inte att släppa tre album per år i all evighet. De tidigare skivorna är lite charmiga och naiva, nu ligger det lite mer eftertänksamhet bakom albumet.

Mer läsning

Annons