Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missa inte! Elin Olofsson berättar om nya boken

Hon gjorde succé med sin debutroman i fjol.
För en månad sedan utkom Elin Olofssons andra roman och i kväll berättar hon om den på Östersunds Bibliotek.

Här läser Elin Olofsson högt ur sin bok.

Det är ÖP:s digitala bokcirkel som bjudit in Elin, sedan cirkeln tre onsdagar i rad chattat om boken, som vi läst i tre omgångar.

"Till flickorna i sjön" utspelar sig liksom debuten "Då tänker jag på Sigrid" i Gärningsberg, en fiktiv ort som har påfallande likheter med Offerdal, men bokens personer rör sig även i Östersund och andra jämtländska orter.

Huvudpersonen Helena har både kärleksbekymmer, problem med mamma och med jobbet. När dessutom en släkting tas in på sjukhuset där hon städar ställs hennes lugna vardag på ända.

Plötsligt återkommer minnena av en händelse som präglat henne sedan tonåren, som hon skildrat i en diktbok och som gjort hennes relation ganska ansträngd till många hemma i byn.

Elin är den femte författaren som bokcirkeln träffar på biblioteket och vi startar kl 18.30 i samlingssalen. Fritt inträde, men antalet sittplatser är begränsat.

För den som inte kan närvara sänder vi samtalet live på hemsidan op.se, där det ligger kvar om du vill titta senare.

Och om du vill ställa en fråga till Elin kan du antingen mejla till kultur@op.se eller skriva din fråga på vår chatt där cirkeln tidigare diskuterat boken.

Välkomna!

• Måndag 15 september 18.30 Östersunds Bibliotek