Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missar kommunens jubileumsfirande

När Härjedalens kommun bjuder in sina anställda till jubileumsmiddag så missar många detta på grund av sitt arbete.
– Jag förstår att det inte går att ordna så alla kan gå men vi som har jour eller schemalagd arbetstid borde ha fått ta del av firandet på något sätt, säger Lasse Nordlund, brandman i Ytterhogdal.

När Härjedalen kommun bjudit in till middagar tidigare, exempelvis vid julbord, så har det funnits möjligheter för alla anställda att gå eftersom det erbjudits alternativ. När kommunen firar 40 år blir det dock bara en jubileumstillställning med middag.

– Min grupp har jour på räddningstjänsten då. Jag köper att det inte går att lösa på samma sätt som med julborden men de hade ändå kunnat erbjuda oss möjligheten att hämta en pizza eller någonting, som en fin gest, menar Lasse Nordlund.

Mest besviken är han ändå inte över att missa firandet utan över det bemötande som getts från arbetsgivaren när han frågat varför inget alternativ getts för de som är schemalagda.

– Enda svaret jag fått är att det går att byta arbetspass. Det är ju inte så lätt eftersom de flesta som är lediga går på kommunens jubileum.

Även inom äldreomsorgen vädras det missnöje. Schemalagd personal tvingas byta och lyckas inte det blir det ingen jubileumsmiddag för den anställde.

– Många är besvikna. Vi tycker att kommunen borde kunna ordna något för de som jobbar och inte har möjlighet att vara med, säger Kristina Gradin Grubb, administrativ assistent vid äldreomsorgen i Hede/Vemdalen.

Räddningstjänsten uppe i Funäsdalen väljer bort kommunfirandet och har beställt ett eget julbord som de bekostar själva.

– Jag har förståelse att kommunen vill försöka göra något stort när de fyller 40 år. Men det blir lite fel när inte alla kan vara med, säger Johan Fredholm, räddningstjänsten i Funäsdalen.

Kommunalrådet Gunilla Zetterström Bäcke (S) sitter med i festkommittén.

– Vi beslutade att ta bort julborden i år och arrangera en jubileumsfest i stället. Visst är det synd om inte alla kan vara med men inbjudan skickades ut tidigt och det borde ha funnits möjlighet att byta för de som har jour eller schemalagd arbetstid, säger hon.

Drygt 500 personer, vilket är ungefär hälften av de som är anställda inom Härjedalens kommun, har anmält sig till festen och kostnaden för kalaset blir cirka 200 000 kronor.