Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade och jagade tonårsdottern

En man från länet har dömts för att ha jagat sin dotter och släpat henne längs marken. Senare hotade han henne då hon polisanmält honom.

Mannens tonåriga dotter lånade hans bil för att åka till Sundsvall och handla med sin mamma förra våren. Enligt mannen hade hon inte fått lov att låna bilen om han hade vetat att det var hans ex som skulle köra.

När de kom hem blev mannen arg och frågade vad de hade gjort med hans bil, enligt dottern som hade gått ensam mot huset.

Mannen körde iväg och dottern blev då orolig för sin mamma, som hade gått iväg en bit. När hon sprang efter slutade det med att hennes pappa körde mot henne, så att hon fick hoppa ner i ett dike.

Dottern sprang iväg men mannen följde efter och släpade henne mot bilen. När hon lyckats fly fick hon stopp på en förbipasserande bilist som visade sig vara en kompis till henne. Mannen ställde sig då framför kompisens bil och slog näven i motorhuven.

Mannen som åtalades för flera brott medger att han följde efter dottern både med bil och till fots, men han jagade henne inte. Någon misshandel var det inte heller tal om utan han höll i dottern för att lugna henne, enligt honom.

Men Östersunds tingsrätt bedömer dotterns berättelse som mycket trovärdig, till skillnad från mannens. Han har till exempel sagt att han druckit två öl då han faktiskt var kraftigt berusad.

Kompisen har berättat att dottern hyperventilerade när hon satte sig i hans bil.

Pappan får villkorlig dom och ska utföra 75 timmars samhällstjänst, för bland annat ringa misshandel och ofredande. Han döms även för övergrepp i rättssak eftersom han hotade för att få henne att dra tillbaka polisanmälan.