Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade sin flickvän – slog i ansiktet

En 34-årig man döms för misshandel vid Östersunds tingsrätt. Förra hösten slog han sin flickvän i ansiktet.

Annons

Händelsen utspelade sig på en ort i länet. Enligt kvinnan ska 34-åringen ha slagit henne i ansiktet när hon bad honom att sluta dricka alkohol. Sen ska han ha hotat henne till livet och samtidigt letat efter en kniv i kvinnans kök.

Berättelsen stöds av kvinnans barn som såg sin mamma blöda från munnen. Mannen har medgett att han utdelat en knuff. Men det är allt, i övrigt förnekar han brott.

Östersunds tingsrätt finner att mannen har slagit kvinnan men anser inte att det är ställt bortom rimligt tvivel att mannen hotade kvinnan till livet. Misshandeln skedde i kvinnans hem och normalt sett ska den typen av våld ge fängelse i två månader. Men mannen är tidigare ostraffad, lever under ordnade förhållanden och anses lämplig för samhällstjänst. Tingsrätten ser det inte som troligt att mannen kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet.

Domen blir därför villkorlig med samhällstjänst i 75 timmar. Han ska också betala 500 kronor till brottsofferfonden.

34-åringen och kvinnan är numera gifta och bor tillsammans.