Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misslyckad jakt- och fisketur för slarvig turist

I tisdags togs mannen av polisen då han åkte runt på fjäll-et med en laddad bössa på ryggen. I går satt han och fiskade på skotern där det råder skoter- och fiskeförbud.

– Jag trodde inte mina ögon. Det är otroligt att en och samma person far runt på det här sättet och bryter mot de flesta regler som finns, säger en av länsstyrelsens naturbevakare.

Semesterveckan i Härjedalen blev inte vad de två männen från Stockholmstrakten hoppats. Två dagars jakt och fiske slutade med beslagtaget gevär och fiske-utrustning. Dessutom lär det i slutändan bli skapligt med böter.

ÖP berättade i går om en man som med laddat gevär på ryggen drog iväg på ripjakt med snöskoter. På fjäll-et blev han stoppad av polisen.

– Han saknade även giltiga papper som han enligt lag skulle haft med sig. Dessutom var magasinet i bössan fulladdat, säger Kenneth Varga.

Polisen beslagtog gevär-et och ripjägaren får räkna med rättsligt efterspel då ha bland annat är misstänkt för brott mot vapenförordningen.

Vid tolvtiden i går hamnade han åter i klammeri med lagens långa arm. I lugn och ro stod han tillsammans med en kamrat och njöt i solskenet med ett varsitt pimpelspö i handen.

De vinkade glatt när länsstyrelsens naturbevakare körde ner på isen. Att de stod och fiskade på Vitvattnet vid Helags, där råder fiskeförbud, hade männen ingen aning om. Dessutom hade de dundrat in med skotrarna trots skoterförbud.

De två rödingarna de fått upp tog polisen hand om. Likaså deras fiskeutrustning. En anmälan om olagligt fiske är gjord och efterspel är att vänta.

Något skamsna försökte de förklara att de visste något om skoter- eller fiskeförbud, men fiskekort hade de köpt. Som naturligtvis inte gällde där de fiskat.

– De tyckte att de hade haft lite väl mycket otur. Men de sa åtminstone att de hade tur med vädret, säger en av naturbevakarna.