Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänks ha lämnat son att dö i bil

En man som misstänks ha lämnat sin 22 månader gamla son att dö i en het bil i Georgia i USA anklagas för mord. Innan händelsen hade han sökt på internet om ett liv utan barn och klipp på djur som dör i varma bilar.(TT)

En 33-årig man som misstänks ha lämnat sin 22 månader gamla son att dö i en het bil i Georgia i USA anklagas nu för mord. Mannen lämnade sonen fastspänd i sin bil under sju timmar medan han var på sitt arbete i staden Marietta. Den misstänkte säger att han glömde att lämna sonen på dagis och att han inte insåg att han gjort det förrän han lämnade jobbet och upptäckte sonens livlösa kropp i baksätet.

Dagarna innan händelsen, som inträffade i juni, ska mannen dock ha gjort sökningar på internet om ett liv utan barn och hur man överlever i fängelse. Han ska även ha tittat på filmklipp av djur som dör i varma bilar.

– Vi anser det bevisat att detta var avsiktligt, säger en biträdande åklagare.

Mannens advokat säger dock att det saknas bevis för att 33-åringen avsiktligen ska lämnat sitt barn att dö. Fallet har blivit mycket uppmärksammat i USA.