Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt brott bakom konkurs

Under flera år gick en camping i länet med vinst. Men sedan hände något.

Paret tog över campingen som ligger i länet för flera år sedan. Under många år hade campingen en omsättning på runt 750 000 kronor och gjorde en liten vinst.

En restaurangdel som tidigare hade hyrts ut, togs in i företaget. Men sedan gick det inte längre.

Omsättningen sjönk drastiskt och ägarna var tvungna att gå in med flera aktieägartillskott för att täcka underskottet. Lönsamheten fanns helt enkelt inte där.

Våren 2010 hade företaget använt hela det egna kapitalet och är då skyldig att upprätta en kontrollbalansräkning enligt lag. Något som revisorn påpekat, men någon kontrollbalansräkning hade inte gjorts.

Verifikationer sattes in i pärmar och bokföringen lades in i dator. Sedan november 2011 har ingen bokföring gjorts. Konkursen var ett faktum hösten 2012.

Tillgångar som finns är fastigheterna och inventarier, men enligt konkursförvaltaren är värdet svårbedömt eftersom det är helt beroende av om någon tar över verksamheten.