Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt ekobrott i västra Härjedalen

Personer verksamma i västra Härjedalen, vilka fälldes i en stor bedrägerihärva finns nu med i ett nytt ärende där ekonomisk brottslighet misstänks.

Annons

Vid en konkurs i västra Härjedalen har förvaltaren funnit anledning att misstänka brott och därför lämnat uppgifterna till ekobrottsmyndigheten. Personer som fanns i den stora bedrägerihärvan, där små stugor värderades upp och på så sätt kunde överbelånas, finns med i denna konkurs.

Den här gången handlar det om ett företag där den huvudsakliga verksamheten är att härröra till byggbranschen. En av de dömda i bedrägerihärvan har tidigare ägt företaget och överlät sedan det till en av de andra inblandade personerna.

I slutet av 2012 försattes bolaget i konkurs. Då saknades fullgod bokföring och företaget hade miljonskulder, den senaste årsredovisningen uppfördes 2010.

De två personerna fälldes för sin inblandning i den tidigare uppdagade bedrägerihärvan. Deras straff blev där fängelse i tre respektive ett år och sex månader.