Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt ekobrott i västra Härjedalen

Personer verksamma i västra Härjedalen, vilka fälldes i en stor bedrägerihärva finns nu med i ett nytt ärende där ekonomisk brottslighet misstänks.

Vid en konkurs i västra Härjedalen har förvaltaren funnit anledning att misstänka brott och därför lämnat uppgifterna till ekobrottsmyndigheten. Personer som fanns i den stora bedrägerihärvan, där små stugor värderades upp och på så sätt kunde överbelånas, finns med i denna konkurs.

Den här gången handlar det om ett företag där den huvudsakliga verksamheten är att härröra till byggbranschen. En av de dömda i bedrägerihärvan har tidigare ägt företaget och överlät sedan det till en av de andra inblandade personerna.

I slutet av 2012 försattes bolaget i konkurs. Då saknades fullgod bokföring och företaget hade miljonskulder, den senaste årsredovisningen uppfördes 2010.

De två personerna fälldes för sin inblandning i den tidigare uppdagade bedrägerihärvan. Deras straff blev där fängelse i tre respektive ett år och sex månader.