Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt ekobrott utreddes inte i tid

Utredningen har lagts ner mot en man som skulle ha hållit undan hundratusentals kronor från sin arbetsgivare. Polisen hann inte utreda fallet i tid.

En anställd vid ett företag i länet anmäldes redan 2009 för ekonomisk brottslighet. Han påstods ha hållit undan någonstans mellan 100 000 kronor och en halv miljon från sin arbetsgivare under fem års tid.

Men nu har utredningen lagts ner. Alla händelser som kan ha skett före oktober 2008 är preskriberade.

– Det är väl bristande utredningsresurser hos polisen. Jag tycker att det är tråkigt, säger vice chefsåklagare Eva Lena Rimér som har lagt ner förundersökningen.

Enskilda händelser som går att ifrågasätta ska ha skett senare. Men Eva Lena Rimérs samlade bedömning är att bevisningen inte räcker för en fällande dom.

Trolöshet mot huvudman och andra förmögenhetsbrott har varit svåra för polisen att hinna med på flera håll i landet, enligt Eva Lena Rimér. Utredarna har varit för få

– Det är inte bara att plocka vem som helst heller, det är ganska svåra saker, säger hon.

Riksåklagaren uppmanade åklagarkammaren i våras att prioritera de ärendena mer.

– Snart sagt alla brott utom bedrägerier har varit prioriterade. Nu ska vi prioritera det här också, säger Eva Lena Rimér.

Hur ska det gå?

– Vi får se.