Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkta bombhotet i Sveg utreds

Det misstänkta bombhotet på nyårsafton i Sveg utreds nu av polisen i Östersund. Misstankarna gäller olaga hot alternativt grovt olaga hot. Men ingen misstänkt har förhörts.

Annons

Efter larm om ett mystiskt paket utanför Medborgarhusets ingång i Sveg på nyårsaftons eftermiddag kallades polisens bombgrupp från Stockholm till platsen.

Delar av gruppen kom upp till Sveg vid 23-tiden. En första undersökning skulle göras i väntan på resterande styrka vilken även hade kraftigare utrustning med sig i en lastbil.

– De kunde vända för den första styrkan kunde ganska snabbt konstatera att det inte rörde sig om en skarp laddning, berättade insatsledare Thomas Sandström på nyårsaftonskvällen.

Klockan 23.25 spärrades E 45, RV 84 och de centrala delarna kring korsningen mellan dessa vägar tömdes på folk. Tjugo minuter senare var faran över då bombgruppen konstaterade att paketet var ofarligt.

– De tog hand om paketet, berättar Sandström som hänvisar till förundersökningssekretess då han inte vill avslöja vad som fanns inuti.

TH har sökt förundersökningsledaren Agneta Brovinius flera gånger, utan resultat. Hon har tidigare sagt till P4 Jämtland att polisen misstänker att hotet var riktat mot antingen personalen eller de som går till Medborgarhuset och att det inte finns någon skäligen misstänkt men att polisen "har sina aningar".