Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkta hotet: "Jag vet var du bor"

Dödsolyckan i Lillhärdal är bara en av flera händelser som tas upp under rättegången mot 21-åringen och två av hans kamrater.

De misstänks för ett 20-tal olika brott och förseelser före och efter olyckan – bland annat hot mot tjänsteman.

– Han sa "Jag vet var du bor", säger en polis som vittnade.

Första dagen i rättegången om dödsolyckan i Lillhärdal för drygt två år sedan blev lite av ett antiklimax. Inför ett samlat uppbåd med representanter från både radio, tv och tidningar meddelade åklagaren Mikael Bäckström att rättegången inleds med de övriga 20-talet åtalspunkter som 21-åringen och två kamrater misstänks för.

Det handlar om flertalet fall av olovlig körning, våld och/eller heller hot mot tjänsteman, misshandel, skadegörelse och inbrott.

På den tilltalades sida saknades 21-åringen som är huvudmisstänkt. I stället så var det hans två kamrater – en 19-åring och en 23-åring – som fick en halvdag vardera.

På förmiddagen var det 23-åringen som ställdes till svar för bland annat att ha hotat en polis när han vid ett tillfälle greps.

– Jag fick panik, säger han själv.

Polisen som gjorde gripandet vittnade via videolänk:

– Han sa "Jag vet var du bor. Kopplat med den blick han gav mig så upplevde jag det som ett hot, säger polismannen.

Efter en lång lunch så var det dags för 19-åringen. Han erkände att han förstört en av bankomaterna i Sveg. Det var efter en krogkväll och han misslyckades med att ta ut pengar ur bankomaten.

– Då blev jag förbannad och drämde näven i (bankomaten). Nävarna gjorde ingen skada på (bankomaten). Det var därför jag slängde askkoppen på den, säger 19-åringen som även var misstänkt för misshandel.

– Ett fylleslagsmål, sade 19-åringens advokat Håkan Müntzing.

Efter att ha hört både det misstänkta brottsoffrets och 19-åringens versioner höll åklagare Mikael Bäckström med och lade ner åtalet.

Rättegången fortsätter under torsdagen. Nästa vecka på torsdag inleds den del av rättegången som handlar om dödsolyckan i Lillhärdal.

Fotnot: Den man som misstänks för dödsolyckan med MC i Lillhärdal är 21 år och inte, som tidigare rapporterats, 22 år.