Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitchell – vilken lirare!

Tider för lirare.

Inte bara i landet – även Östersund finns med på ett hörn. Det känns som en ynnest för en sportintresserad att få känna av vibbarna.

Som i går kväll:

Sporthallen i Östersund var laddad när storfavoriten Norrköping Dolphins kom för att återupprätta äran efter den senaste oväntade förlusten.

Men det blev en tuff och rafflande match – igen.

Dramatiken var stor när hemmalaget Jämtland tvingade gästerna till förlängning i matchens sista skott.

Norrköping vann till slut, men två täta och jämna matcher hittills, och jag tror att Jämtland kan skrälla och vinna hela matchserien.

Jag bygger mitt resonemang på en lirare.

– Andrew Mitchell, en utstickare och avvikare i basketsportens långa norm där 213 centimeter över havet är en ojämlik faktor som spelar roll för hur matcher ska sluta. Inom basketsporten är det vanliga att Goliat faktiskt slår David nio gånger av tio.

Men denne lille amerikan är så helt outstanding i spelet och så snabb och teknisk att övriga bara ser ut som vändkors när han snurrar runt.

från första början. Han dribblade, sköt och passade så jag var tvungen att fundera över om det någonsin funnits en större lirare i någon bollsport i det här länet. Jag tror inte det. Möjligen skulle hockeyliraren Vladimir Krutov kunna konkurrera, men han visade inte mycket av det under sin karriär i ÖIK och Brunflo för 15 år sedan.

Tyvärr blev det ändå inte liraren som avgick med segern i gårdagens match. De litet tråkigt malande Norrköpingspelarna drog vinstlotten.

Men kanske, och förhoppningsvis, blir Mitchell avgörande för att Jämtland ändå vinner kvartsfinalserien.

En lirare förlorar aldrig i längden.

En stor publik följde favoritlagen i hockeyslutspelet via storbildsskärm. Många hade på sig favoritlagens tröjor och färger, och man möttes i samförstånd över klubbgränserna och ett glas öl. Eller en cola.

Heja, heja Timmerå! Mitt Timmerå!

Där blev det också tyst när en lirare slog till. Mattias Tedenby, HV 71, snabb och teknisk vänsterforward, lade sordin på stämningen vid pass 20.45.

Och kvällen var förstörd för några unga rödklädda män från Mörsil.

Läs mer på nästa uppslag.