Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitt i krisen får Region JH 37,5 miljoner – nu vill regeringen se personalsatsningar

För drygt en vecka sedan rapporterade Mittmedia om regionens underskott – på 233 miljoner för 2017. Hyrstopp är en åtgärd som kommer att införas och nu får Jämtland Härjedalen en liten skjuts då regeringen ger regionen 37,5 miljoner kronor för personalsatsningar.

– Grunden för en bra sjukvård är att vi har tillräckligt många anställda, med rätt förutsättningar för att göra sina jobb och stärka patienterna. Regeringen satsar historiska 5,5 miljarder kronor extra på sjukvården. Jämtland får 37,5 miljoner kronor extra för personalsatsningar i år, säger socialminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande.

Satsningen görs efter att regeringen och Sveriges kommuner och Landsting under lördagen slutit två överenskommelser som fokuserar på vårdpersonal. Totalt lägger regeringen tre miljarder på ökad specialkompetens och fler anställda inom vården.

Medlen till överenskommelserna är en del av budgeten för 2018, som bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Vänsterpartiet.

Läs även:

Beslut om åtgärder för regionens ekonomi – tufft arbete väntar sjukvården

Regiontoppen om underskottet: "Ytterst bekymmersamt"

Oppositionsrådets lösning på regionens ekonomikris – öppna upp för mer privat sjukvård

Mardrömssiffror för regionen – 233 miljoner kronor i beräknat underskott

Christer Siwertsson (M) förutspår skattehöjningar inom regionen till hösten: "De som påstår att det inte behövs ljuger"