Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittkapitals lista över investeringar

Det omskrivna Mittkapital har valt att släppa en lista över var de EU-medel som de haft har hamnat.

Annons

Riskkapitalföretaget Mittkapital är ett helägt dotterbolag till Inladsinnovation. Tanken är att kunna investera i företag i Jämtlands och Västernorrlands län. Mittkapital har varit omskriven i bland annat i att kräva konkurs av ett företag de investerat i samt att skattepenger satsas i företag med anknytning till Per Åsling (C).

I ett pressmeddelande skriver Mittkapital, som grundades 2009, att de har förvaltningskostnader och nästan inga intäkter och det är något som investmentbolag alltid har de första åren.

De skriver vidare att 2013 var resultatet efter utdelningar -1,85 miljoner kronor och att de haft tre försäljningar till anskaffningspris.

Mittkapital listar följande investeringar:

Arctic Engineering AB, Östersund/Övertorneå, Zmek F&F AB, Östersund, Grönklittsgruppen AB, Härjedalen/Dalarna, Permascand AB, Ljungaverk, Skilodge Tänndalen AB, Härjedalen, Timbear AB, Strömsund, Cranab Group AB, Bräcke/Vindeln

Konvertibla lån direkt via Mittkapital

Permascand Holding AB, Z-forestab AB (ägarbolag till Cranab), Licoll AB (i konkurs)

Konvertibla lån via Vindpenningen

Jander Förvaltning AB, Sikås Livs AB, Jämtlandsgårdens Livs AB, Child Food Factory AB

Lån till Tillväxtkassan i Trångsviken AB för investering i

Jämtlandsgården Livs AB, ArifiQ Development AB, Marsblade AB

Lån till Såddgruppen Mittsverige AB för investering i

Mealdeal AB, Utvecklingsporten AB

Försäljningar

Solljus AB, Stepkit AB, Bracke Forest AB