Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MIUN bedriver excellent forskning

Forskningen i media och kommunikationsvetenskap på Mittuniversitetet får högsta betyg av en europeisk bedömargrupp.
Excellent är omdömet och professor Lars Nord värderar betyget högt.

– Det är fina omdömen. Väldigt roligt när det kommer från en oberoende granskning. Den gjordes i höstas och ska publiceras när universitetet har sammanställt resultatet för alla institutioner, säger Lars Nord till Sundsvalls Tidning.

Forskningskvaliteten får betyget excellent, bästa tänkbara. Det får också forskningskvantiteten.

Vilket säger att det inte bara kommer fram mycket bra forskning i Sundsvall, utan att det också produceras mycket.

Även de internationella nätverken och samarbetet med andra länder är excellent. Precis som det samhälleliga inflytande.

– Det känns bra att den akademiska forskningen är bra jämfört med världen i övrigt. Och att forskningen ger något tillbaka till samhället och medverkar till resultat och debatt är viktigt. Vi är flera som deltagit i statliga utredningar.

Framgångarna tror Lars Nord på att det skapats en god miljö som accepterar goda krafter, liksom att alla är kompetenta och samlas kring gemensamma mål.

– Jag tror det är viktigt att entusiasmera. Forskning drivs av nyfikenhet och av att känna lust. Viktigt är också att vi samarbetar med utländska forskare och publicerar oss internationellt.

Av sex omdömen fick media- och kommunkationsvetenskap högsta betyg i fyra.

När det gällde de två övriga som rör forskningsmiljö och infrastruktur samt samproduktion med företag blev omdömet det näst bästa, väl godkänt.

– Det här är ett kvitto på att vi lyckats. Det är ett erkännande och ger oss råg i ryggen.