Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miuns sjuksköterskor får kritik

Utbildningar på Mittuniversitetet är inte tillräckligt vetenskapliga. Den domen kommer efter en granskning av Universitetskanslerämbetet. Kritiken gäller utbildningar i både Sundsvall och Östersund.

Annons

Den granskning som resulterat i kritiken har gällt uppsatser som studenterna gjort, både inom sjuksköterskeutbildningen och kandidatutbildningen. ÖP har tidigare skrivit om ´Universitetskanslerämbetets granskning och kritik av andra utbildningar på Miun.

Flera bedömningspunkter klarar Mittuniversitetet med glans. Men båda utbildningarna visar brister när det gäller kunskap om vetenskap.

– Det är just vetenskapligheten där vi inte är tillräckliga och det här är en kritik vi tar på fullaste allvar. Vi vill så klart förmedla kunskaper på hög nivå. Därför måste vi helt enkelt förbättra oss, konstaterar Eva Dannetun, som är avdelningschef för de båda utbildningarna.

Eva Dannetun menar att det säkert finns flera orsaker som bidragit till att de nu får kritik. Så fort som möjligt ska det tillsättas en arbetsgrupp. Den ska jobba fram en plan för åtgärder.

• Handlar kritiken om brister hos lärarna eller studenterna?

– Det är ju en intressant vinkling av frågan, men så långt har vi inte nått i analysen. Vi får se på problemet ur alla synvinklar, säger Dannetun.

Den aktuella kritiken får inga omedelbara konsekvenser för utbildningarna. Nu ges det utrymme för en förbättringsprocess och om ett år görs en ny granskning. Då bör bristerna vara åtgärdade. Miun har tidigare åtgärdat brister efter kritik.