Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjölk är inte bara mjölk!

Annons

Mjölkdebatten som pågår handlar om långt mycket mer än bara mjölk, anser jag. Det vi tar ställning till är om vi vill se ett öppet landskap i framtiden eller inte. Om vi på matbordet får se smör, ost, kött med mera som vi vet kommer från närproduktion eller om det kommer från annan plats på planeten. Om vi får näringsrik mat i vår mage med hög halt av omega 3 eller om vi får näringsfattig mat på grund av att djuren inte betat riktigt gräs, långa transporter samt lång förvaringstid av maten.

Alla bör ta ställning i mjölkdebatten. Man kan inte skylla på att man inte ”dricker så mycket mjölk”. Alla bör ta ställning till vilken typ av mat vi vill äta. Ett stort steg i detta är just mjölken.

Genom att tala om för din butik vilken typ av mjölk du vill ha kan vi påverka resten av utbudet, samt att vi deltar aktivt i att behålla det öppna landskapet. Ett öppet landskap är vackert och levande. Stöd därför de lokala mjölkproducenterna genom att vara en aktiv ”lokal” mjölkkonsument. Tala om för din butik hur du vill ha det!

Mer läsning

Annons