Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mjölkbönderna är allas ansvar

Vi befinner oss alla i en ekonomiskt svår tid där hela världsekonomin är satt under stark press, som kommer att ta tid att värka ut. Tyvärr kunde vi inte kompensera oss för ökade omkostnader under den högkonjuktur som passerat på grund av den ständiga prispressen från handelskedjorna.

Nu när ekonomin bromsar och konkurrensen är stor är väl ingen förvånad över att vi mjölkbönder går en oerhört tuff tid till mötes. Smärtgränsen är nådd och många mjölkgårdar riskerar att slås ut.

Vi mjölkbönder är stolta över våra produkter och vårt arbete i området. Mjölken som livsmedel med sitt överlägsna näringsinnehåll förtjänar ett rättvist pris. Det är dags att ändra attityd och höja priset på detta fullvärdiga livsmedel.

Men det ställer också ett enormt ansvar och krävs stor yrkeskunskap att alltid under dygnet se till att våra djur sköts på bästa sätt.

Den lokalt producerade mjölken har en direkt påverkan på det öppna landskapet i regionen.

Samtidigt är detta viktigt för turismen och övrig besöksnäring i området. Det genererar också arbetstillfällen i mejerier med mera.

Det är ett fåtal livsmedelskedjor med centrala inköp som styr priset och utbudet i affären. Likadant sker inom offentlig verksamhet vid upphandling av livsmedel.

Vi tror att konsumenten är klokare än de centrala inköparna. Vi tror att Ni konsumenter vill ha valfrihet och mångfald.

Landskapsmjölken är en tydlig markering från oss mjölkproducenter att vi är stolta över våra produkter. Ett naturligt och lokalt producerat livsmedel som ger konsumenten valfrihet och ett mervärd.

Det är detta Milkos mjölkhandslag handlar om. För oss mjölkbönder är denna krona en överlevnadsfråga.

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel