Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mobil lägenhet på turné

Hyresgästföreningen turnerar landet runt med en mobil enrumslägenhet. På torsdag besöker de Strömsund.

Bostadsbristen i Sverige gör att en av fyra unga vuxna ofrivilligt bor kvar hos sina föräldrar. Många kommuner har bostadsbrist eller brist på lägenheter i rätt storlek. Men det finns även kommuner med bostadsöverskott.

Hyresgästföreningen tycker att bostadsproblematiken har blivit ett allvarligt samhällsproblem och vill därför lyfta frågan inför höstens val.

Det har man valt att göra bland annat genom att turnera med en transportabel enrumslägenhet. Med lägenheten som utgångspunkt vill man diskutera problem och lösningar med allmänhet och politiker.

På tisdagen kommer enrumslägenheten att besöka Sveg för att på torsdagen stå uppställd på Vattudalstorget i Strömsund.

– För att samhällen ska leva och växa måste det finnas bostäder till rimliga kostnader och boendemiljöer där människor trivs, därför kommer vi att besöka Sveg och Strömsund för att lyssna av och diskutera hur bostadsfrågan ser ut i glesbygd, säger Charlotte Oster, Hyresgästföreningen.