Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderat byter till Härjedalspartiet

När Härjedalspartiet går till sitt första val finns Bertil Nilsson med på listan. Nilsson som suttit i fullmäktige för Moderaterna känner att det blir en nytändning.

Bertil Nilsson kommer att vara ett av namnen på Härjedalspartiets vallista.

– Den är inte riktigt färdig att presentera men vi har en bra spridning på såväl ålder som geografiskt, säger Nilsson som avslöjar att han själv finns ganska högt upp på listan.

Framför allt säger han att det är möjligheten att arbeta utan partipiska uppifrån som gör Härjedalspartiet intressant.

– Vi vill jobba för det som är bra för härjedalingarna. Visst kommer de på riksnivå etablerade partierna att påstå att de har en möjlighet att påverka på högre nivå men så är det ju inte. När har exempelvis S eller M lyckats få med sina vänner i riksdagen på något som gagnat Härjedalen, frågar sig Bertil Nilsson.

Bertil Nilsson lämnar Moderaterna utan bitterhet mot sina gamla partikamrater trots att han fått ta mycket skit för partiets räkning i den så heta vindkraftsdebatten i Lillhärdal.

– Min uppfattning var att vi gick till val på att det inte skulle tillåtas vindkraft i större skala och det har ju Benny Tronsson också påpekat tidigare. Trots att det finns skriftligt så är den kvarvarande gruppen av en annan åsikt och röstade för en utbyggnad.