Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderater vill privatisera kommunens kök

Moderaterna i Krokom vill att ytterligare kommunal verksamhet läggs ut på entreprenad. Inte minst kommunens olika kök anses lämpliga att privatisera.

– Det skulle kunna öppna för flera nya mindre företag runt om i kommunen. Lokalt drivna kök skulle också göra att den lokala upphandlingen ökade, något som i sin tur skulle underlätta för lokala producenter. I förlängningen kunde det leda till nya jobb runt om i kommunen, säger Elisabeth Svensson, Dvärsätt, första namn på valsedeln för Moderaterna i Krokom.

Liksom andra borgerliga politiker anser hon att införandet av valfrihet i vården (Lov) fungerat så pass bra att det borde uppmuntra till en fortsatt konkurrensutsättning av den kommunala verksamheten.

– Jag tror inte alla förstår de positiva effekterna av att lokala vårdföretag kommit in i bilden. Både brukare och personal är mycket nöjda. Dessutom har det på det här sättet kunnat skapas värdefulla arbetstillfällen, säger Elisabeth Svensson.

Förutom ambitionen att lägga ut mer av den kommunala verksamheten på entreprenad vill Moderaterna även ha en fortsatt satsning på skolan.

– Det är viktigt att sätta in stödinsatserna tidigt. Därför vill vi ha specialpedagoger redan i förskolan och även lärarledd läxläsning.

Elisabeth Svensson anser det också angeläget att det byggs nya bostäder för äldre.

– En blandning av olika boendeformer i samma byggnad vore en bra lösning, tycker hon.

Kandulova: Kräv svar av din lokala politiker inför valet. Klicka här och ställ din fråga.