Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna ansvariga

Skandalerna inom Caremas äldreomsorg är en bedrövlig läsning. När nu Moderaternas regering försöker krypa undan sitt ansvar så blir jag förbannad.

Det är kommunerna som ansvarar för äldreomsorgen, men när Moderaternas ekonomiska politik drar undan resurser för kommunerna genom att hela tiden föra över nya kostnader på kommunerna, så blir detta ett resultat.

Kommunpolitikerna sliter med sin ekonomi för att få allt att fungera, medan Moderatregeringen sänker skatterna med över 100 miljarder, mest till de som är rika, och regeringen ökar kostnaderna för kommunerna.

Överskott i verksamheten ska återinvesteras i verksamheten, allt annat är oacceptabelt. När riskkapitalbolag delar ut vinsten till sina aktieägare är det en stöld från skattebetalarna och en skymf mot alla äldre som behöver en bra omsorg.

Första steget att göra något åt detta är att byta regering. Svenska folket måste stoppa Moderaternas nedmontering av ett solidariskt samhälle.

Jens Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel