Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna gör de fattiga fattigare

Klyftorna ökar, arbetslösheten är hög och beror framför allt på att arbetsplatser försvinner – inte på att människor "väljer" att inte arbeta.

Människor som inte kan arbeta på grund av sjukdom straffas genom ett system som ger dem mindre ersättning och som hänvisar många till socialbidrag. Samtidigt skor sig de som redan har – de som sitter på höga löner eller kapital har aldrig haft det så bra.

Om någon ska "skämmas" och pekas ut som problem så är det dessa grupper. Men så tänker inte högern.

Anton Moberg (M), som sitter i Krokoms fullmäktige och dessutom i socialnämnden, menar att personer som har socialbidrag är lata. Vi är glada att Moderaternas gruppledare tog avstånd från detta. Men avståndstagandet hindrar inte att det är ett av många uttalanden som moderater gjort.

Eva Solberg, ordförande för Moderatkvinnorna i Stockholm, vill lösa fattigdomens konsekvenser med hjälp av böter. Om en människa tigger ska den få böter.

I Trelleborg undrar moderaten Marianne Ohrlander, med anledning av att barn till personer med socialbidrag inte har råd att följa med på utflykter eller ha fritidsaktiviteter, "vad Rädda Barnen menar med barnfattigdom. Enligt min mening handlar det mycket om vad man lägger pengar på", och fortsätter "det är oftast föräldrarna som vill att barnen ska vara aktiverade".

I riksdagens socialutskott sitter en av Antons meningsfränder i Moderaterna, Isabella Jernbeck, som säger att "det finns ingen fattigdom i Sverige".

Anton fick bassning av sin gruppledare. Det är bra. Men han är långt ifrån ensam om sina åsikter i Moderaterna och deras politik gör fattiga fattigare och rika rikare.

Vi i Vänstern säger att problemet inte är de som inte har, utan de som skor sig på ett system som gynnar de resursstarka på det gemensamma och de utsattas bekostnad!

Jessika Svensson (V) Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel