Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modern dans inviger Lillhärdals kulturvecka

Härjedalens kulturcentrum med bland andra Mari Carrasco och Hyperpotamus öppnar 23 juni, vilket blir starten på Lillhärdals kulturvecka Mittkulturen.

Mari Carrasco grundade Carrasco Dance Company, en grupp med starka kvinnliga dansare som vill öppna nya vägar och tankegångar genom att sudda ut de gränser som fortfarande finns mellan klassisk balett, pop- och klubbdans.

Syftet med Carrasco Dance Company är att ge samtida dans en ny mening och skapa medvetande om hur den kan utvecklas och kultiveras på scenen. 23 juni klockan 19 uppträder de i Härjedalens kulturcentrum.

En timme senare blir det Vernissage med Gunnel Lundholm som målar akvarell.

Samma kväll kommer röstkonstnären och beatboxaren Hyperpotamus. Han är en Londonbaserad spansk artist från Madrid. Med bara sin röst, ett par mikrofoner och en inspelningspedal skapar han musik. Han har spelat på ett flertal festivaler och gjort filmmusik. På midsommardagen kommer han till Lillhärdal.

Annat som händer under Lillhärdals kulturvecka är att teaterskolan håller workshop för barn och ungdomar, skidlegendaren Janne Stefansson föreläser om Vasaloppssegrar i spåret, Göte Olingdahl berättar om plafondmålningar, barnteater med teatergruppen Soja samt 90-årsjubileumskonsert med Härdalskören.