Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modigt Jämtland nära skräll

TEXT + TV. Jämtland pressade Södertälje in i det sista, men det blev förlust i tisdagens första kvartsfinal.

Matchen kunde följas direkt via förbundets liverapportering.

Sporten uppdaterar här efter varje period. Senare i kväll kommer vi med sammanfattning, kommentarer och webb-tv från Täljehallen.

Första perioden: Jämtland hänger med mycket bra till 21–21 efter tio minuter. Stefan Hellgren är inspirerad både i offensiven och defensiven, ser till att utmana motståndarna och håller sig utanför foulproblem. "Hellgren sensationellt bra", säger Sportens utsände Hans Andersson.

Andra perioden: Paus och 38–37 till Södertälje, men tuppkammen har växt rejält på Jämtland efter en inspirerad första halvlek. Försvarsspelet skiner och stör Södertälje kraftigt. Stefan Hellgren har tagit fram all sin rutin och Jämtlands rollspelare kliver fram. Andreas Karlsson har till exempel 10 poäng i paus efter högprocentigt skytte.

Pausrapport från Sportens Hans Andersson: "Jämtland håller ihop det här väldigt bra. Det börjar med Stefan Hellgren som styr spelet i dag. Det blir långa anfall som man vågar spela sig genom och hitta bra lägen till slut. Södertälje dubblar ofta mot Brandon Peterson, men han krånglar sig ur det och spelar bollen vidare i stället för att försöka forcera skott. När Södertälje ska skjuta har de oftast en arm i ansiktet och lagförsvaret ser bra ut. Frågan är hur länge det håller eftersom Södertälje roterar på mer folk."

Tredje perioden: Upplagt för stort drama i Södertälje. Hemmalaget leder 60–59 inför sista perioden – men det var mycket Jämtland i tredje perioden. Brandon Peterson har 17 poäng och nio returer varav sex offensiva och är svårkontrollerad för Södertälje.