Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moeses fixade sjätte årssegern

Kallblodstravaren Moeses går från klarhet till klarhet. I ett större 4-åringslopp på Bollnäs i tisdags, tog hästen sin sjätte årsseger på nya voltstartsrekordet 1,28,2 och skrällde till nästan tio gånger pengarna.

Olle Carlsson, Östersund, tränar hästen, men den här kvällen var det Torbjörn Jansson från Solvalla som körde. Ekipaget kom bra iväg i starten och låg trea, fyra på första rundan. Under slutvarvet packades fältet ihop. Torbjörn Jansson pressade sig till spets på sista bortre långsidan. Fick i sin tur tryck av favoriten Börs Frej, men Jansson hade bra snurr på Moeses som gick undan och vann lätt. Triumfen var värd 35 000 kronor.

Bakom reparerade Fylking och Kalle Halvarsson storfint en galopp längs vägen och spurtade till andrapriset på 28,4. Även denne såg fin ut.

Moeses, (e Moe Odin och Röta), var i somras ute i bland annat Kallblodsderbyt, men räckte då inte i kvalet trots en autotid på 1,26,4/2140 meter. Dessförinnan hade han ändå haft en jättebra period med tre raka segrar i mars och april.

Det handlar om en i grunden toppstammad 4-åring med ett flertal schlagerhingstar i härstamningen både på mor- och fädernesidan.

Modern Röta var dock själv ostartad i travsammanhang, men visar sig nu lämna fina avkommor. Månelva, född 2006, har sprungit in 164 000 kronor.

Efter Moeses, som nu i tisdags kan sägas ha fått sitt riktiga genombrott, finns två helsyskon födda 2012 och 2013, vars värde nu lär stiga i takt med Moeses framfart på travbanorna. 2011 föddes dessutom hästen Rally, med Spikeld som pappa.