Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moeses vann årgångsfinal

Olle Carlsson skrällde till och vann finalen av Norrlands Fyraåringselit med Moeses.
– Det här var fantastiskt roligt, säger Olle Carlsson.

Östersundstränarens fyraåriga kallblod Moeses har gjort en bra säsong, utan att riktigt kunna räcka till mot kulltopparna. Nu, i finalen av Norrlands Fyraåringselit på Umåker, blev det ombytta roller. Olle Carlsson satte in stöten på bortre långsidan och då var motståndarna svarslösa.

– Han kändes så pass stark och jag märkte att jag hade mer i tömmarna än jag brukar ha med honom. Jag såg att Bodbäckssiv fick kämpa för att hänga med och då fick jag verkligen upp förhoppningarna, säger Olle Carlsson, som tränar och själv körde hästen.

Bodbäckssiv, vinnaren av Derbystoet i Östersund tidigare i sommar, fick nöja sig med andraplatsen klart bakom Moeses. Segertiden blev 28,1/2160 och Moeses var spelad till dryga 23 gånger insatsen

– Vi har tittat på några fler lopp i år faktiskt, men först ska vi kolla så att allt är bra efter det här, säger Olle Carlsson.

Segerchecken var värd 75 000 kronor men länsframgångarna stannade inte där denna kväll. Bror Grönlunds Trippa Undan håvade också in 75 000 kronor efter seger i finalen av Norrlands Stoelit på samma bana. Avgörandet kom i sista sväng och på upploppet var det sjuåriga stoet helt överlägset, denna gång med Ove A Lindqvist i sulkyn. Segertiden var 26,9/2220 och med segern gick Trippa Undan över gränsen för en miljon i insprungna pengar. Ytterligare en jämtseger blev det i Norge. Hans Swedins sexåriga sto Benice Boko bjöd på en favorit i repris och vann på Leangen för andra måndagen i följd. Vinsten var värd 30 000 norska kronor och togs på tiden 15,4/2180.