Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mögel i Åre skolas kök

Det finns stark och obehaglig mögellukt på Åre skola. Miljöinspektörer har hittat hål i väggar där vatten rinner ut och sprucket golv där mögel kan bildas. Nu måste kommunen åtgärda felen.

Annons

När Åre kommuns livsmedelsinspektör granskade Åre skolas kök upptäcktes flera allvarliga avvikelser. Verksamheten är oklanderligt skött vad gäller rengöring och hygien men lokalernas brister ger anmärkningar. Bland annat läcker det ut vatten genom ytterväggen på en utbyggnad vid där upptiningsmaskinen står. Vattnet rinner ut på betongplattan vid rengöring. Klinkerplattor har spruckit och även här rinner vatten ner i golvet vilket sannolikt gjort att mögelsporer har börjat bildas.

När inspektion gjorts tidigare har det funnits anmärkningar på en spricka som inte åtgärdats. Fogmassan släpper in vatten, menar inspektören i rapporten. Vidare konstaterar inspektören att avloppslukten i diskrummet i lilla matsalen är stark och frånstötande.

De allvarliga felen som hittades måste åtgärdas omedelbart och ska kontrolleras av miljökontoret om tre veckor.