Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mohamed fortsätter sin hungerstrejk

Under fredagen inledde Mohamed Hasan Natour en hungerstrejk på Migrationsverkets kontor. Han avvisades av polisen, men har fortsatt sin hungerstrejk under helgen i hopp om att få asyl.

– Jag känner mig yr, och mina händer och fötter är väldigt kalla. Jag hoppas att jag klarar mig tills i morgon, men det känns ibland som att jag ska falla omkull, berättar Mohamed Hasan Natour för ÖP.

Migrationsverket har beslutat om utvisning för Mohamed Hasan Natour och hans familj i Föllinge, och lämnat över ärendet till polisen. Men polisen säger att de inte kan utvisa dem eftersom de är statslösa. I fredags blev han bortförd av en polispatrull efter att Migrationsverkets kontor hade stängt, men han är fast besluten om att fortsätta sin hungerstrejk tills situationen är löst och de beviljas asyl.

Mohamed, hans fru Haleemeh Abedelkhalik Alnatour och deras tre barn är palestinier. Mohamed är från Östra Jerusalem, och statslös eftersom varken Israel, Jordanien eller Palestina erkänner honom som medborgare. Familjen till Sverige i slutet av 2011 för att kunna leva tillsammans. Men efter två år i ständig kontakt med Migrationsverkets är han uppgiven, och enligt en tidigare bedömning saknar familjen asylskäl.

Under måndagen är Mohamed kallad till polisen till ett möte, och efter tänker han fortsätta sin hungerstrejk på Migrationsverkets kontor.

– Det är inte lätt att gå in i en hungerstrejk. Det mest smärtsamma är att barnen vägrar äta om inte jag gör det, men jag kämpar på, säger Mohamed.