Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möjlig startplats för brand hittad

Under en första teknisk undersökning av brandplatsen har polisens tekniker eventuellt hittat var branden startade.
– Men det är svårt att se hur den har startat, huset är alldeles för nedbrunnet, säger Patrik Åström, förundersökningsledare på Polisen.

I dag anlände tekniker från Östersund till brandplatsen för lördagens omfattande brand i centrala Sveg. En ung kvinna är försvunnen och befaras ha omkommit i branden. Under dagen har polisens tekniker dokumenterat och tagit prover i en första teknisk undersökning.

De kommer även skicka dna-prover för analys så de kan fastställa identiteten på den omkomna.

– Svaret får man ganska omgående, det kan ta ungefär en vecka. I sådana här fall blir processen påskyndad, och det blir förtur, säger Patrik Åström.

De tror att branden startade i närheten av en balkong, i en vägg, resterna var mycket rökskadade. Men att fastställa en brandorsak kan ta tid när ett hus är nedbrunnet. Nu håller de förhör och försöker fastställa om branden startade till exempel i en kvarglömd grill eller om en laddare började brinna.

Fem personer fördes till Östersunds sjukhus efter branden, två av dem var allvarligt skadade.

Det är komplicerat när en brand startar nattetid säger Patrik Åström.

– Det är enormt tragiskt det som har skett, men det kunde ha gått ännu värre, säger han.

Läs om branden i Sveg:

Ung kvinna saknas efter brand i Sveg

Kommunen och kyrkan erbjuder stöd efter brand