Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Molgan godkänt – men inte 666

Shotgun och SS godkändes inte heller som personlig nummerplåt av Transportstyrelsen.

– Vi säger nej till skyltar som kan uppfattas som stötande, säger Mikael Andersson, pressansvarig på Transportstyrelsen.
Hittills i år har myndigheten gett avslag i 29 fall där skyltarna kan uppfattas som stötande, rapporterar TV 4 Nyheterna Kalmar.

– Det är alltid svårt för oss. I vår bedömning ska vi försöka etablera någon slags allmän uppfattning för vad som gäller i samhället som stort, säger Mikael Andersson.

En annan ordkombination som fått avslag är L84Work, som på svenska ska utläsas som "sen till jobbet".

– Det krävs en viss kreativitet från våra handläggare för att kunna göra bedömningen. Folk är ganska snillrika när de skickar in sin ansökan.

Just nu beräknas närmare 14 000 fordon rulla på de svenska vägarna med en personlig registreringsskylt, vilket blev möjligt att beställa redan i slutet av 1980-talet.

– Det är en liten ökning år för år. Det är fler som tillkommer än som försvinner, säger Mikael Andersson.

En personlig skylt kostar 6 000 kronor och då går 4 800 kronor till Trafikverkets så kallade skyltfond, som arbetar med att förbättra trafiksäkerheten i Sverige.

---------------------

Fakta: Sexolog fick rött ljus

Mellan åren 2013 och 2009 har 111 önskningar om personlig registreringsskylt fått avslag av Transportstyrelsen eftersom teckenkombinationen kan väcka anstöt eller medföra olägenhet för någon. Här är några exempel:

4PLAY, BANDIT, SS, ECIGG, 666, OMGWTF, SHOTGUN, B1TCH, SKITBIL, SKYLDIG, BUDDHA, LÄNSMAN, COP, SEXOLOG, ÖKÄND, XXX, KÖRFORT, POLISEN, SCROTUM, MAFIA, PSYCHO, LUCIFER, FCKU2MF, HEINEKN, SEXYBOY, BADAZZ, STALKER, PERKELE, PLAYBOY, GODLIKE, L84WORK.

Källa: Transportstyrelsen (TT)