Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moment 22 för en arbetslös med studieskulder

Förra våren avslutar jag mina fyra år av akademiska studier och samtidigt blir jag uppsagd på grund av arbetsbrist från det arbete jag varit tjänstledig från. I oktober blir jag arbetslös. I december får jag avslag från Unionens a-kassa, ansöker om omprövning och väntar ännu på svar. Jag klarade mig till i januari på besparingar och privata lån.

När dessa tar slut vänder jag mig till socialen i slutet av januari. I slutet av januari ska jag också börja betala igen på mitt studielån till CSN. Jag får inget vuxenstöd att betala lån för och CSN kräver tre besök på socialen för att ge mig reducerad återbetalning.

Ett Moment 22 som jag hoppas någon av berörda parter kan svara mig på. Hur ska jag finansiera dessa tre månaders återbetalning på studielånet? Och blir jag fortsatt arbetslös vill nog CSN fortsätta ha igen på lånet även om månadsavgiften då kanske blir lägre.