Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mona Sahlin tatuerar in antirasistisk Krunegård-text

Den tidigare S-ledaren Mona Sahlin har tatuerat sig – och valet föll på en textrad av artisten Markus Krunegård som tar antirasistisk ställning, skriver Aftonbladet.

Krunegård har postat en Instagram-bild där Mona Sahlin poserar med sin nya tatuering på överarmen. Raderna "mänsklig värme, snälla kom närmre" är hämtade från Krunegårds låt "Korallreven & vintergatan" som han också framförde tillsammans med Mauro Scocco på flyktinggalan "Hela Sverige skramlar" i slutet av september.

"Vilken ära! Love you Mona! Lycka till i kväll på debatten!", skriver Krunegård med syftning på debatten mellan Sahlin och SD:s Linus Bylund i SVT:s Aktuellt i går.

Under "Hela Sverige skramlar" förklarade Krunegård sin text:

– Mänsklig värme är botemedlet mot att vi som har jättemycket bygger högre och högre murar mot dem som inte har någonting för att vi är rädda för dem som inte har någonting. Mänsklig värme är botemedlet mot allt jävla hat, all jävla rasism och all jävla fascism, sade han.

(TT)