Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Monarkin i kris

Med stor sorg och smärta mottar vi nyheten att HKH Kronprinsessan Victoria har bestämt sig för att gifta sig med en ofrälse. Obegripligt nog har Konungen givit sin tillåtelse.

Detta är exempellöst. En utarmning av blått blod i vår älskade monarki. Undertecknad ber att få protestera ihärdigt mot den degeneration av kungafamiljen som Kronprinsessans val innebär.
Ingen tidigare drottning i Sverige har gått utanför sin egen krets vid valet av gemål.
Den värdighet, ståt och glans, som vi förknippar med de kungliga, kommer efter detta monarkistiska haveri att falna. Av flera skäl går det inte att dra paralleller till Kungens val av äktenskapspartner. Dels var han redan statschef. Dels, och viktigare, har det att göra med att det kungliga blodet i detta fall säkerställdes via fädernet. Äktenskap för en Kronprinsessa är något helt annat.
Ingen missunnar Kronprinsessan den glädje och njutning ett rejält manssällskap innebär för varje kvinna. Vi har alla behov av att ha någon av motsatt kön vid vår sida. Utan att för den skull överväga giftermål.
Det ideala hade naturligtvis varit om Kronprinsessan hade lyckats hemlighålla sitt sällskap i avvaktan på lämplig, kunglig eller adlig, giftermålskandidat. Fordom var slik ordning gängse. Nu avslöjades arrangemanget, varför jag tror att Kronprinsessan sett sig nödd och tvungen att gifta ner sig. Nu får vi stilla bedja om att klasskillnaden i denna regentfamilj inte får negativa följder för avkomman.
För övrigt ber jag att få önska Konprinsessan och herr Westling en god hälsa och ett långt liv.

Före detta bromsare vid järnvägen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel