Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Monday Samuel om Jose Mourinho och HIF-tränaren Henrik Larsson: "Ska bli fantastiskt"

Helsingborgs IF: ett lag som kämpat i motvind ett bra tag. Nu vill klubben med fotbollslegendaren Henrik Larsson i spetsen vända trenden och hoppas att värvningen av ÖFK-mittfältaren Monday Samuel ska bli ett steg i rätt riktning.

– Samuel är en bolltrygg mittfältare som har bra blick för spelet. Han är en bra bollvinnare. Vi ser fram emot samarbetet, säger HIF:s manager Henrik Larsson på klubbens hemsida.

Den 22-årige mittfältaren, född i Nigeria, fostrades i ABS FC, Kwara Football Academy och kom till Ängelholms FF 2012. Efter två säsonger med 53 spelade matcher och 11 mål gick han till Östersund i Superettan men drabbades av en allvarlig knäskada och kom inte tillbaka i spel förrän våren 2016. Då hade laget förändrats och efter bara fem matcher för Östersundsklubben valde ÖFK att släppa honom.

Nu väntar en ny utmaning som framför allt och förhoppningsvis ger honom större trygghet och mer speltid.

– Det känns jättebra att vara här. Jag jobbar hårt men gillar inte att prata om mig själv utan vill låta spelet tala. Det ska bli fantastiskt att ha Henrik Larsson som manager, säger Monday Samuel på HIF:s hemsida och berättare vidare om resan från Nigeria via Portugal till Sverige.

– Jag började i vår akademi i Nigeria. (Jose) Mourinho kom till akademin för att titta på några spelare och turligt nog för mig såg han mig och tog mig till Benfica, berättar Samuel.

Dessvärre fick Samuel inget proffskontrakt med klubben utan kom istället till Sverige och Ängelholm. Nu är han allstå tillbaka i Skåne i en trupp som han känner rätt väl.

– Jag känner ganska många spelare men inte alla, säger han och menar att han nu främst vill hjälpa HIF att behålla sin plats i ligan.

– Vi vill stanna kvar. Hela laget måste kriga för att stanna kvar, det är det främsta målet nu.

Fotnot: Jose Mourinho var tränare för portugisiska Benfica år 2000.

LÄS MER:

ÖFK bekräftar – Monday Samuel är klar för Helsingborg

Uppgifter: ÖFK vill värva från IFK Göteborg

"Unikt" derby med öppen arena: "Har inga fans med våldskapital"