Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Monty Python live på Stortorget i sommar

I sommar kan ni se dem på Stortorget – John Cleese, Michael Palin och Eric Idle. Kort sagt Monty Python.
Det blir visserligen live, fast på storbildsskärm.

Annons

Bio Regina gör en storstilad debut inom Cinema Live när de den 20 juli direktsänder den tionde och sista återföreningsföreställningen från O2 Arena i London.

– Vi får låna skärmarna från ÖFK så det kommer att bli toppkvalitet på bilden även om det är solsken, förklarar Johanna Gadd på Regina.

Monty Pythons tillfälliga återförening är nog den största tilldragelsen i världen i år inom nöjesindustrin. I alla fall kan man ta sig friheten att betrakta det så om man befinner sig inom rätt målgrupp.

För det här rör sig om komikergruppen som fått en hel generation att utantill citera långa sketcher. Givetvis då i Storbritannien, men sedan i ett bälte därifrån över Holland och upp genom Skandinavien. John Cleese har själv beskrivit det som det område där deras humor fungerar.

I södra Europa har man varit helt oförstående.

Medlemmarna har numera passerat 70-årsstrecket och sommarens återförening var tänkt som ett litet test. Möjligen kunde det sedan bli en liten turné.

De planerna är nu avskrivna eftersom det inser att de helt enkelt inte skulle orka.

Nu på tisdag sker den första av tio föreställningar och den som direktsänds till Stortorget blir således den sista.

– Visningen på torget kommer att bli gratis att titta på. Vi klarar det eftersom vi fått flera sponsorer. Extra kul tycker jag det är att vi sponsras av ÖFK, att idrotten sponsrar kulturen, säger Johanna Gadd.

Regina har numera fått nya lokaler, där Sandrews en gång startade i området Solberg på Prästgatan. I höst drar man i gång med Cinema Live där.

– Cinema Live finns ju redan i Järpen och Bräcke. Vi ska noga samarbeta med dem så att vi inte konkurrerar ut varandra, berättar Johanna Gadd.

– Förmodligen blir det så att vår nisch blir rockkonserter och teater, förklarar hon.