Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mor och son häktade för grovt bedrägeri

En kvinna och hennes 37-årige son har häktats misstänkta för grovt bedrägeri.
De ska via hembesök ha lurat pengar av flera äldre personer.

– Misstankarna handlar om att de lurat folk att betala in pengar, säger Per Thelin, förundersökningsledare hos polisen till Länstidningen.

Bedrägerierna ska ha skett i en liten by i södra delarna av länet, där kvinnan och sonen under en tid uppsökt äldre personer för att övertala dem att låna ut pengar.

De olika lånegivarna gavs alla löften om snabb åter­betalning, men har enligt bedrägeriutredningen inte sett till några pengar.

Exakt hur stora belopp det handlar om sammanlagt kan polisen inte säga i nuläget, men klart är att härvan snabbt vuxit till att inne­hålla ett 50-tal anmälningar med olika målsäganden.

37-åringen är tidigare dömd till fängelse för en bedrägeriaffär där han utgjorde sig för att representera en bank och där flera personer lurades att överföra stora summor till honom. Han har enligt kronofogden dessutom obetalda skulder på miljonbelopp till flera enskilda personer.

Mamman har överklagat sitt häktningsbeslut till Högsta domstolen, men HD har ännu inte meddelat något prövningstillstånd i frågan.